QUINA INFORMACIÓ RECULLEN DE MI?

QUINA INFORMACIÓ RECULLEN DE MI?

Un usuari compra un mòbil Android nou. És igual la marca. Obri la caixa, prem el botó d’encesa, el mòbil es connecta a Internet i, sense fer res més, acaba d’iniciar la màquina més sofisticada de vigilància sobre les seues rutines.

No importa ja si es descarrega Facebook, activa el seu compte de Google o dona tots els permisos a una app estranya de llanterna o antivirus. Abans de qualsevol acció, el seu mòbil nou ha començat a compartir detalls de la seua vida. El programari que ve preinstal·lat de sèrie és el recurs més perfecte d’aqueix mòbil per a saber la seua activitat futura:
On està, què es descarrega, quins missatges mana, quins arxius de música té.

TOTA LA NOSTRA VIDA LA DEIXEM INCONSCIENTMENT EN LA XARXA

Ací podem veure un exemple sobre aquesta qüestió: En 2012, un endeví va muntar una carpa en una plaça de Brussel·les per a mostrar els seus extraordinaris poders. Els seus ajudants van convidar als vianants a prendre seient enfront del clarivident, i d’un en un es van quedar sense parla en escoltar a aquell home, al qual no havien vist mai, descriure’ls la seua vida al detall: com era la seua família, a què es dedicaven, les seues aficions i vides amoroses, les seues pors i malalties… També el seu compte bancari, els diners que tenien i en què el gastaven, les seues contrasenyes…

Per descomptat, aquell home no tenia cap poder místic, no era cap endeví. El que sí que tenia era un equip de persones que investigaven, amb l’ajuda d’ordinadors, a cadascun dels quals entraven en la carpa, i un micròfon per a rebre la seua informació. Es tractava d’una campanya viral d’una organització per una banca online segura. Xarxes socials, Google, registres en pàgines web o comerços digitals: la quantitat de vegades que entreguem la nostra informació privada en Internet és ja incomptable, fins al punt que és una batalla que quasi donem per perduda..

Podem dir que els productes gratis en realitat no són gratis perquè el que es “cobren” de nosaltres són les nostres dades. Com a producte volen saber de tu: On vius?, Amb qui?, Quant temps treballes? etc…

ET CONEIXEN MILLOR DEL QUE TU ET CONEIXES?

Els aparells tecnològics com a mòbils,tauletes i ordinadors ens coneixen més del que qualsevol persona et pot conéixer o fins i tot més del que tu mateix et pots conéixer.

Per exemple, a través de les pàgines web en les quals hem buscat informació o simplement hem volgut consultar qualsevol cosa, per on et mous físicament, els llocs que has visitat, els llocs que compres coses físicament o que realitzes mitjançant internet.Temes relacionats amb política o amb campanyes de suport a cura del medi ambient poden accedir a aquesta informació per a saber el teu ideologia sobre tots aquests temes.

ENS ESPIEN ELS MÒBILS ENCARA QUE TINGUEM ACTIVAT EL MODE AVIÓ?

És cert que hem de posar l’opció de manera avió en determinats moments com els moments abans de pujar a un avió. Però el que la gent desconeix, és que poden accedir a una xarxa d’internet encara que el mòbil estiga en manera avió, per tant, pot continuar controlant-nos els nostres passos.
Encara que, posar el nostre mòbil en l’opció de manera avió té nombrosos avantatges. A part dels moments d’abans de pujar a un avió perquè no interferisca en la radiofreqüència d’aquest, citarem unes altres dels avantatges:

  • Estalvia bateria: La manera avió pot servir de respiració assistida per al nostre telèfon quan està a punt de quedar-se sense bateria. També funciona a manera d’estalvi d’energia.
  • Accelerar la càrrega: Connectar el carregador, sí, però fer-lo posant el telèfon en manera avió. D’aquesta manera, dades/Wifi, Bluetooth i GPS estan apagats. Amb això aconseguiràs que es carregue més ràpid i així eixir de casa amb una mica més de bateria en la butxaca.
  • No arruïnar-te quan estàs de viatge: Veure món està genial, però no ho està tant veure la teua factura de telèfon pels núvols després de tornar de viatge. Evita càrrecs innecessaris quan viatges a l’estranger fent ús de la manera avió.
  • Esquivar la publicitat de jocs: Si eres dels quals jugues a través del ‘telèfon intel·ligent’, probablement pateixes la feliç publicitat que inclouen els jocs gratuïts. La manera avió també té remei per a això.
  • Un dels més importants és el d’evadir-se del món: A colp de clic la manera avió et desconnecta del món. Totes les teues aplicacions -i la consegüent cascada de notificacions- es desactiven. Eres lliure!

No obstant això, l'”avantatge” que molta gent coneix, la que una persona quan connecta la manera avió es pensa que el mòbil queda *completamte evadit del món, és incorrecta perquè el mòbil pot quedar connectat a una xarxa WI-FI i pot tindre accés a internet ,per tant, el mòbil segueix controlant-te els teus passos

COM ENS VIGILA GOOGLE?

ojo

Google ho sap tot encara que no vulgues. Rastreja els teus passos, coneix els teus gustos i sap a on vas.El gegant informàtic seria més intrusiu del que molts creuen tant en dispositius Android com en *iOS. Aquest rastreig funciona igualment encara que l’usuari haja desactivat l’historial d’ubicacions.

En la major part dels casos, Google és transparent i sol·licita permisos per a utilitzar la informació dels seus usuaris. Per exemple, Google Maps et recordarà que has de permetre l’accés a tu ubicació si la utilitzes per a navegar. En cas que l’usuari accepte, l’aplicació mostrarà aqueix historial en una línia de temps, per a conéixer així els moviments diaris de cada persona. Google adverteix en aquest cas que permet «pausar» aquesta configuració per a evitar aquest registre d’activitat.

Ací podem veure un vídeo del programa El Hormiguero d’Antena 3 on expliquen molt bé aquesta situació