CONTRASENYES SEGURES

CONTRASENYES SEGURES

Truc per a crear unes contrasenyes segures i que pugues accedir a elles:

  • Tria una paraula que t’agrade o siga fàcil de recordar, serà la que utilitzarem com a “arrel” de la contrasenya (xocolate).
  • Afig el nom de la pàgina web com un prefix (gmailchocolate).
  • Col·loca algun número, pots fer xicotets “trucs” per a recordar-los millor. En l’exemple hem posat els números segons les lletres de gmail i xocolate (gmailchocolate59).
  • Afig-li un caràcter especial que t’agrade (gmailchocolate59#).

Intenta inventar tu una, utilitza lletres, majúscules i minúscules, i números i caràcters especials en la teua clau, però sobretot no repetisques caràcters. La repetició de la contrasenya només fa més fàcil el teu hackeo.

Usaries una clau d’un joguet per a la teua casa? Llavors no uses la teua contrasenya de gmail per a tot!


LA MEUA CONTRASENYA

Mira en quant de temps es desxifra la teua contrasenya:______ kaspersky

Com saber si la teua contrasenya ha sigut compromesa:______ Pwned


QUI SÓN ELS HACKERS??

Els Hackers es defineixen a si mateixos com “un individu que es dedica a programar de manera entusiasta, és a dir, un expert entusiasta de qualsevol tipus”, de fet, els pirates informàtics que roben la informació personal de les persones amb usos il·lícits són els crackers.

Els hackers, no tenen motius maliciosos, no utilitzen la informació per a motius personals, són persones contractades per a poder adquirir la teua informació per a usos principalment comercials, persones contractades per grans empreses per a poder personalitzar aqueixos molestos anuncis que ixen en les teues pàgines favorites, o en les teues xarxes socials.

Però també són aqueixes persones que creen els sistemes de seguretat dels nostres dispositius, els que rastregen frau informàtics i els que perfeccionen les aplicacions del teu mòbil.


QUÈ VOL UN “HACKER” DE MI?

  • Processador: el processador maneja i controla la memòria RAM i realitza les funcions bàsiques. Això li donaria al hacker control total sobre el dispositiu.
  • Disc Dur: la funció fonamental d’un disc dur és emmagatzemar informació de manera permanent. El seu piratege suposaria la pèrdua de tota aquesta informació, que passaria a ser a les seues mans.
  • Adreça d’Internet-Adreça IP: l’adreça IP és un número que identifica, de manera lògica i jeràrquica, a una Interfície en xarxa, és a dir, la teua “identitat”, que passaria a ser d’una altra persona desconeguda.

El hacker només necessita la informació del que cerques en internet, però el “cracker “ tindra les teues targetes de crèdit, informació personal, localització…


QUI SÓN ELS KIDDIES?

“Script Kiddie” és una persona amb falta d’habilitats tècniques, sociabilitat o maduresa, solen tindre intencions malicioses.

És un terme despectiu utilitzat per a descriure a aquells que utilitzen programes i *scripts desenvolupats per uns altres per a atacar sistemes de computadores i xarxes. És habitual assumir que els *script *kiddies són persones sense habilitat per a programar els seus propis *exploits, i que el seu objectiu és intentar impressionar als seus amics o guanyar reputació en comunitats d’entusiastes de la informàtica sense tindre alguna base ferma de coneixement informàtic.